0

Activitats abans de llegir el llibre

CERQUEM EL LLIBRE

Desenvolupament: Maria ens envia una carta on ens explica que ha perdut el seu llibre. Dins de la carta hi ha un mapa del tresor on s’explica que els/les alumnes hauran de passar unes proves abans d’arribar al Castell d’Aniràs i no Tornaràs.

-          Primer, jugaran a les tenebres: quan sonen les campanades, hauran d’amagar-se com si anaren a dormir. Un company haurà de trobar algú com si fóra un monstre i endevinar qui és tocant-lo.
-          En el segon lloc, aniran per la senda dels monstres amb cura i passaran per un túnel (la senda dels monstres seran bancs per a fer equilibri, i el tunel serà un lloc tapat amb un llençol).
-          I per últim, arribaran al Castell d’Aniràs i no Tornaràs on la bruixa els dirà que han de fer les proves (la bruixa serà la mestra):
Les proves es faran a l’aula de psicomotricitat. Són les següents:

      Eixiran del castell i hauran d’esquivar els arbres del bosc. En aquesta prova trobaran un collar (el bosc amb arbres serà una zona amb molts globus i el collar estarà amagat).
      Seguidament, hauran de passar per un recorregut com diu el mapa: passaran per un riu on hauran de pescar una ploma amb una canya de pescar. (Aquest recorregut serà fet amb bancs, matalassos… recreant el pas d’un riu).
      Passaran pel següent obstacle on es trobaran un cartell on posa que han de resoldre dues endevinalles. En aquesta prova podran guanyar el turbant.
Al pas del recorregut de les proves hi haurà un encarregat per anar agafant els diferents objectes que van guanyant i que hauran de guardar per a poder recuperar el conte de La Maria no té por.
      Finalment, l'ultima prova. Arribaran a un lloc on han de deixar tots els objectes. Aquests objectes donen el pas a una cova que està molt fosca. Dins de la cova hauran d’agafar les llanternes per a poder trobar el llibre tan buscat.
Una vegada ja han trobat el llibre, la mestra el llegirà a tots els alumnes/as.

Materials: Mapa del tresor (imatge)
Mapa del tresor (elaboració pròpia)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio

La por